Itt jársz: >> Rólunk

TISZA-COOP Zrt.
Magyarország legnagyobb COOP logisztikai központja

A TISZA-COOP Zrt. 2012-ben ünnepelte alapításának 20. évfordulóját. Kizárólag nagykereskedelmi-logisztikai szolgáltatást végzünk 11 megye COOP hálózatához tartozó, több mint félezer élelmiszer, és vegyiáru kiskereskedelmi bolt részére. Ezzel társaságunk Magyarország legnagyobb COOP ellátóközpontja.

Tisza-Coop Zrt. ellátási területe

Tevékenységünk ma már 11 megyére terjed ki: Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Békés, Csongrád, Pest, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megye. Ezekben a megyékben jelenleg a lakosság rendelkezésére összesen 515 COOP bolt áll: 118 Szupermarket, 10 C+C, 248 COOP ABC, 139 COOP MINI, ezen felül 60 üzletláncon kívüli üzlet. Mivel a COOP-csoport országszerte megtalálható , a franchise rendszerbe szervezett COOP boltok száma meghaladja a 3000-et, így minden hatodik boltot társaságunk lát el áruval.

Több mint 1650 településen 3000 üzlet

A válság és a megnövekedett verseny ellenére a COOP csoport az FMCG kategóriában továbbra is élen jár, bevétele 2011-ben elérte az 510 milliárd forintot, megőrizte meghatározó piaci pozícióját a magyar élelmiszer-kiskereskedelemben. A Tisza-COOP Zrt. beszerzéseinek COOP csoporton belüli részaránya közel 30 százalék, a teljes folyamat öt régiós logisztikai központ között oszlik meg.


Beszerzési forgalom a COOP csoporton belül

A cég árbevétele 2011-ben 33,7 milliárd forintot tett ki, mely 9%-kal nagyobb az előző évihez képest. Az idei várhatóan bázis nagyságú lesz. Az adózott eredmény 2011-ben 20 millió forint volt, 2012-re is eredményes gazdálkodást tűztünk ki célul. Mivel a társaság nem nyílt piacon működik, a nyereséget is COOP csoport szinten – a tagvállalatokkal együtt – kell értelmezni. A Tisza-Coop Zrt., mint a régió élenjáró logisztikai központja, a Coop csoporton belül húzóágazatként jellemezhető a fejlesztésekben és újításokban vállalt szerepével.


A társaság kft-ként alakult 1992-ben a Pro-COOP szervezetek között másodikként, mint élelmiszer, vegyi áru, ital, dohány nagykereskedő. Az alapítói tőke nagysága megalakuláskor 37,2 millió forint volt. A társaság folyamatos fejlődött, így 1997-ben általános jogutódlással, a jogelőd egyidejű megszűnésével részvénytársasággá alakult. Tulajdonosa jelenleg 20 COOP kiskereskedelmi vállalat. A zrt. jegyzett tőkéje a 2011. év végi adatok alapján 747,5 millió forint, saját tőkéje 900 millió forint. 180 fő foglalkoztatásával 3 raktárra épülő logisztikai tevékenységet folytat: a szárazáru raktár és a hűtöttáru raktár mellett tevékenységét 2012-ben kibővítette a fagyasztást igénylő mirelit termékek elosztásával. Napjainkban már több mint 320 beszállító partnerrel tartja a kapcsolatot és 24 óra alatt 670 raklapot, azaz 350 tonna árumozgatást végzünk, mind az áruátvételi, mind -kiadási oldalon.


A Tisza-Coop Zrt. mint Magyarország egyik legnagyobb, hazai tulajdonban álló kiskereskedelmi franchise rendszerének, a Coop-csoportnak régiónkban működő logisztikai központja. Mindig is fontosnak tartottuk, hogy minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki vevőinket, ennek érdekében számos fejlesztést hajtottunk végre . A kialakított informatikai háttér, annak folyamatos fejlesztése, az árképzési politika és az integrációs törekvéseink mind azt a célt szolgálja, hogy a jövőben is biztosítani tudjuk partnereinknek az eddig megszokott kimagasló minőséget.

Coop Segély Alapítvány!

COOP KLUB
COOP ÜDÜLŐ
Széechenyi 2020